Raaka-aineet:
– 4dl venhäjauhoja
– 3dl sokeria
– 3tl leivinjauhetta
– 2tl vaniljasokeria
– 3rkl kaakaojauhetta
– 150g voita
– 4-8 pätkistä (oman maun mukaan)
– 2dl smetanaa
– 2 kananmunaa
Työvälineet:
– kattila
– vuoka (perinteinen kuivakakkuvuoka, irtopohja..)
– kulho
– desimitta
– teelusikka
– ruokalusikka
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa ( jauhot, jauheet ja sokerit)
2. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan pätkikset. Hämmennä kunnes tasaista.
3. Sekoita rasva-suklaaseos jauhoihin.
4. Sekoita joukkoon munat ja smetana.
5. Hämmennä tasaiseksi.
6. Voitele vuoka rasvalla ja jauhota.
7. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista 175 asteessa n. 50min.
Koristeluvinkkejä:
1. Leikkaa leivinpaperista ohuita siivuja ja laita ne valmiin kakun päälle. Ripottele tomusokeria. Poista leivinpaperit ja raidat ovat valmiit.
2. Nonparellit
3. Sulata 170g suklaata ja 100g voita kattilassa, valuta jäähtyneen kakun päälle.